Bertie, de bosuil met pleinvrees

Bertie, de bosuil met pleinvrees

Maak kennis met Bertie, de drie-jarige bosuil die pleinvrees heeft. Hij deelt een boerderij met zijn eigenaar Peter Middleton, en na zijn dagelijkse bad droogt hij graag zijn veren boven de aga. Wanneer hij geen gasten lastigvalt door laag over hun hoofd te vliegen en ze te laten gillen, verscheurt hij graag brieven in het kantoor van zijn baasje. Bertie is duidelijk het huisdier van het jaar.

Peter Middleton zei dat de tamme uil, die hij geadopteerd heeft nadat hij werd achtergelaten op de grond, een hekel heeft aan het leven buiten het huis. "Hij wil gewoon niet naar buiten te gaan, ik denk dat hij pleinvrees heeft. Hij is het niet gewoon om buiten te komen en hij voelt zich zeer comfortabel in het huis."

"Hij is hier al meer dan drie jaar en ik ben er zeker van dat Bertie het geen dag uithoudt als ik hem in de natuur terugzet."

De 56-jarige Middleton, een boer in Northumberland, heeft een liefdadigheidsinstelling, Trewitley Owl Trust. De instelling redde al meer dan 50 uilen. Middleton kreeg Bertie via een lokale dierenarts. "Hij kwam als een verloren modderig kuikentje met een infectie aan zijn pootjes. Hij was in een zeer slechte staat."

"Hij houdt van zijn huis en wat hem betreft is de boerderij zijn huis. Het enige waarvoor hij bang is, zijn helikopters die boven het huis vliegen."

Als onderdeel van de dagelijkse routine, heeft hij een bad in een kom. Daarna droogt hij zijn veren door bovenop de aga te gaan zitten. Zijn dieet bestaat uit eendagskuikens en muizen."

"Hij doet wat uilen het best doen, hij kijkt om zich heen, slaapt, eet en heeft een ligbad. Hij droogt en strijkt zich op de top van de aga - boven op de mat - want dat is lekker warm voor hem. Uilen zijn van nature vrij sedentair en Bertie is ook gewoon heel blij dat hij kan rondkijken hoe de wereld doordraait. Hij heeft het allemaal goed voor elkaar," lacht Middleton.