Bert Verbeke leest mee: "Een thriller bevalt me zeker"

Bert Verbeke leest mee: "Een thriller bevalt me zeker"

"Eigenlijk lees ik niet zo veel. Ik lees wel zeer graag over de actualiteit: online kranten en magazines. Dat doe ik zelfs dagelijks. Maar romans? Weinig. Ik kom aan een drietal boeken per jaar, denk ik. Dat komt vooral omdat lezen een bepaalde concentratie vereist die ik moeilijk kan opbrengen. Een gelijkaardige focus heb ik ook nodig bij het verwerken van speelteksten. Dat moet ik als acteur regelmatig doen en ik vind dat telkens een opgave. Ik zou het liefste willen starten bij de fase van de gekende tekst, want dan wordt het pas plezant. Dan begin je te spelen, leven de letters, dan worden woorden waarheid."

"Als ik iets lees, ga ik meestal voor thrillers, biografieën, familiegeschiedenissen, speelteksten, boeken over politiek en muziek. Dit nieuwe boek van Paula Hawkins is een thriller, dus dat zal me wel bevallen. Ik heb haar succesboek ‘Het meisje in de trein' niet gelezen, dus ik laat me verrassen."

"Ik neem vaak de trein, het is mijn rijdend bureau en ik heb er al menig tekst geblokt. Ik lees regelmatig op de trein, maar combineer dat dan graag met uit het raam turen. Eigenlijk kan ik op vele plekken lezen, zolang ik maar kan zitten. Liggend lezen is toch altijd gedoe: op het strand of in bed, telkens dat gewoel van het vinden van de juiste houding."

"Vragen of ik al eens in een leesclub heb gezeten is als vragen of ik al eens aan schansspringen heb gedaan. (lacht) Ik ga de uitdaging dus graag aan!"

Bert Verbeke is acteur, zanger en muzikant. Het grote publiek kent hem van zijn vroegere rol in ‘Thuis', tegenwoordig vind je hem op de planken. Tijdens de Gentse Feesten staat hij met ‘Beauty Queen' in NTGent Arca, hij speelt in de musical ‘Kiss me Kate', toert dit najaar met werk van Ramses Shaffy en in december werkt hij mee aan de Kidconcerten van DeFilharmonie.

Ben jij al lid van onze leesclub?

Schrijf je hier in en lees iedere maand mee.