Bennett vloert trein van Quick-Step Floors in Ronde van Turkije

Bennett vloert trein van Quick-Step Floors in Ronde van Turkije

Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft de tweede rit in de Ronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam gebracht. De Ier sprintte na 154,1 km in Antalya naar de zege. Hij haalde het voor de Colombiaan Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) en de Italiaan Simone Consonni (UAE Team Emirates). Edward Theuns was de eerste Belg op de zesde plaats. Bennett neemt de leiderstrui over van Maximiliano Richeze, die de openingsrit won. De tweede etappe ging grotendeels langs de Turkse kust en inspireerde vier renners om er op uit te trekken. Onur Balkun, Josu Zabala, Fernando Orjuela en Thomas Sprengers. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, waar Iljo Keisse en Tim Declercq de handen uit de mouwen staken en de achtervolging organiseerden. Ook Bora-hansgrohe gaf steun vanuit de tweede lijn. De vluchters waren vogels voor de kat, in een etappe die op papier voer was voor sprinters. Uiteindelijk werd op 9,4 km van het eind met Thomas Sprengers de laatste vluchter opgeslokt door het peloton.

Quick-Step Floors lanceerde in aanloop naar de sprint Alvaro Hodeg, maar Sam Bennett speelde het slim en nestelde zich in het wiel van de Colombiaan. De Ier kwam op het gepaste moment naar voren en voorbij de sprinter van Quick-Step. Dinsdag moest Bennett nog vrede nemen met een tweede plek. Vorig jaar wist hij maar liefst vier etappes te winnen in de Ronde van Turkije.

Dit jaar staat zijn teller intussen op vijf stuks, na drie zeges in de Giro en de eendagskoers Rund um Köln.

Bennett is ook de nieuwe leider, hij telt zes seconden voorsprong op Richeze. Kenneth Van Rooy is vijfde op 13 seconden.

bron: Belga