Ben Weyts slaat mea culpa voor instorting plafond Muyters

Ben Weyts slaat mea culpa voor instorting plafond Muyters

Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts is deels verantwoordelijk voor de instorting van het plafond boven het bureau van zijn collega Philippe Muyters, geeft hij maandagavond toe. Weyts is immers een intensieve gebruiker van de loopband die het onheil naar alle waarschijnlijkheid heeft veroorzaakt. De twee N-VA'ers delen een gebouw aan het Martelaarsplein. Maandagochtend tuimelde het plafond boven het bureau van de minister naar beneden, op een moment dat er niemand aanwezig was in de kamer. Volgens zijn woordvoerder mocht Muyters van geluk spreken, omdat hij op dat moment vaak wel aan zijn bureau zit.

De oorzaak ligt vermoedelijk bij de fitnesszaal op de derde verdieping van het gebouw. "Het bureau van Philippe Muyters ligt op de tweede verdieping. Op de etage daarboven liggen vergaderzalen en, nét boven het bureau van Muyters, een fitnesszaal die door alle medewerkers kan worden gebruikt. Het gaat om een tweetal loopbanden en twee fietsen", zegt de woordvoerder van Weyts.

Ben Weyts gebruikt de loopband naar verluidt wekelijks en verontschuldigt zich op Twitter dan ook bij zijn collega voor het intensieve sporten.

bron: Belga