Ben jij een ‘Kerst-aholic'? Quiz it!

Ben jij een ‘Kerst-aholic'? Quiz it!

1. Hoe vier jij Kerst?

A. Ik houd me dan volop bezig met mijn familie en vrienden. Ik doe dagactiviteiten met aansluitend een diner met de hele familie waarvoor ik dagenlang in de keuken heb gestaan.

B. Met Kerst heb ik een gezellig diner met mijn familie en geniet ik van deze quality time.

C. Kerst vieren? Ik geniet gewoon lekker van mijn vrije dag! Is toch fantastisch om betaald verlof te krijgen?

2. Wanneer begin jij met de voorbereidingen van het kerstdiner?

A. Als ik terugkom van mijn zomervakantie verzamel ik alvast recepten en test ik gerechten. Er mag niets misgaan!

B. Een paar weken van tevoren ga ik daar over nadenken.

C. Ik wacht geduldig af of ik word uitgenodigd door anderen voor een kerstdiner en anders haal ik wel een pizza uit de vriezer.

3. Wanneer haal je de kerstboom in huis?

A. De kerstBOOM? Bomen (meervoud dus) zul je bedoelen! Eén voor in de keuken, één in de woonkamer en een kleintje op mijn slaapkamer. Ik haal ze zo vroeg mogelijk, meestal al vóór Sinterklaas. En ik heb niet alleen een boom, ook het huis wordt aan de buitenkant versierd en kerstdecoraties vind je door het hele huis.

B. Ergens in de weken na Sinterklaas. Zo'n boom geeft toch wel wat extra sfeer in huis.

C. Wanneer? Ik heb überhaupt geen boom in huis. Al die overpriced bomen die alleen maar zorgen voor naalden in huis waardoor je elke dag aan het vegen bent… Onzin!

4. Koop jij kerstcadeaus?

A. Ja, mijn hele vriendengroep en familie kunnen prachtige kerstcadeaus verwachten. Daar heb ik tenslotte het hele jaar voor gespaard.

B. Ja, alleen een presentje voor mijn partner en/of de mensen die me erg dierbaar zijn.

C. Nee, nergens voor nodig toch?

5. Wat wordt jouw outfit tijdens Kerst?

A. Een prachtig chique outfit waar ik al maanden mee bezig ben. Het perfecte jurkje heb ik gelukkig twee maanden geleden eindelijk gevonden.

B. Ik ga verkleed als Kerstman. Wij dragen altijd gekke outfits tijdens het diner. Tussen de gangen door spelen we leuke spellen, drinken we een goede wijn en is het erg gezellig.

C. M'n spijkerbroek met een lekkere warme trui. Lekker comfortabel, toch?

Meeste keer antwoord A: Kerst-a-Holic DeLuxe!

Voor jou is Kerstmis het absolute hoogtepunt van het jaar. Je kijkt er al maanden naar uit en maakt volop van de gelegenheid gebruik om je familie en vrienden weer uitgebreid te spreken. Kerst gaat voor jou om gezelligheid, samenzijn en attentie voor elkaar. De voorpret alleen al brengt jou helemaal in een opperbeste stemming. Het beste feest van het jaar!

Meeste keer antwoord B: Gezelligheidsdier

Je vindt Kerst leuk en gezellig om met familie of vrienden te vieren, maar het is niet per se het hoogtepunt van het jaar voor jou. Een cadeau als kleine attentie is lief en kerstversieringen zijn tof, maar enkel een toevoeging aan de knusheid die je gezelschap je biedt. Toch weer te laat met inkopen doen dit jaar? Check dan even Flipit voor de beste deals!

Meeste keer antwoord C: Ms/Mr Down-to-earth

Kerst? Dat is toch gewoon een dag net zoals vele andere dagen? Ja, doorbetaald vrij krijgen is natuurlijk heerlijk, maar verder vind je Kerst niet zo bijzonder. Jij spendeert je Kerst het liefst precies zoals je het zelf wilt. Geen verplichtingen, etentjes en andere opsmuk. Nee, gewoon lekker wandelen door de kou om daarna warm onder een dekentje onder de bank te kruipen vind jij al heerlijk! Zo geniet je van je dagen zonder overdreven dingen te (moeten) doen.