Ben & Jerry's lanceert nieuwe smaak: Pecan Resist

Ben & Jerry's lanceert nieuwe smaak: Pecan Resist

Ben & Jerry's en politiek

Het ijsjesmerk is niet bang om een uitgesproken standpunt in te nemen. Zo worden op hun website alle streefdoelen netjes opgelijst. Onder andere raciale rechtvaardigheid, Fairtrade en een vluchtelingvriendelijk beleid passeren de revue. Hoewel dat sommige klanten zal afschrikken, zullen anderen zich net aangetrokken voelen tot hun boodschap en trouwer blijven. In plaats van neutraliteit na te streven, is hun businessplan net gebaseerd op polarisatie.

https://twitter.com/benandjerrys/status/1057274202284285952

Anti-Trump

De opbrengsten van de nieuwe smaak, Pecan Resist, gaan dus naar vier organisaties die protesteren tegen Trumps beleid. 'Color of Change', 'Honor the Earth', 'Neta' en 'Women's March' doen dat volgens Ben & Jerry's allemaal op een vreedzame manier. Ze kaarten met name zijn regressieve beleid en discriminerende politiek aan.

Pecan Resist in een notendop

Zelfs aan het uiterlijk werd gedacht. De artieste en politiek activiste Favianna Rodriguez verzorgde de looks van de nieuwe smaak. En de inhoud? De basis bestaat uit chocoladeijs. Daar werden witte en zwarte stukjes fudge aan toegevoegd. Pecannoten, walnoten en in fudge bedekte amandelen maken het geheel af. De beschrijving alleen al doet ons watertanden!

De smaak zal helaas enkel in de VS te koop zijn, goed nieuws dus voor wie de komende tijd een tripje gepland heeft.