Ben je van plan om er alleen op uit te trekken? Acht dingen die je onderweg zal leren

Ben je van plan om er alleen op uit te trekken? Acht dingen die je onderweg zal leren

1. Je leert wat voor reiziger je bent

Als je geen rekening moet houden met andere reisgenoten wordt je persoonlijke reisstijl al snel duidelijk. Of je nu de voorkeur geeft aan blitzbezoeken of slowtravel, wilde strandfeestjes of een rustige wandeling langs het kabbelende water, in een mum van tijd ontdek je jouw dada.

2. Je leert meer open-minded te zijn

Nog een voordeel van alleen reizen: er is niemand in de buurt om je vooroordelen te bevestigen. Hierdoor leer je open te staan voor nieuwe overtuigingen en ideeën.

3. Je leert je grenzen kennen

Eerlijk is eerlijk: tijdens je reis zullen er ongetwijfeld ook moeilijke momenten opduiken. Zo is het niet evident om de slaap te vatten in een zaal met twintig andere snurkende globetrotters of is een meerdaagse wandeling zonder douches niet altijd aangenaam. Kortom, tijdens een solo trip bots je al snel tegen je grenzen en ontdek je in hoeverre je ze wil overschrijden.

4. Je leert comfortabel alleen te zijn

Of het nu op restaurant is of 's avonds eenzaam in een koud bed: af en toe zal je een maatje missen. Maar tegelijkertijd leer je meer te genieten van je eigen gezelschap. En als je om de zo veel dagen nieuwe mensen leert kennen, is het ook best fijn om je een tijdje af te zonderen.

Foto Pexels

5. Je leert verant-woordelijkheid nemen

Je verliest je portefeuille, mist een belangrijke trein of vergeet een hostel te reserveren tijdens een feestperiode. Als je in je eentje rondtrekt, kan je de schuld alleen maar in je eigen schoenen schuiven. Zo leer je verantwoordelijkheid te nemen en leer je uit je fouten.

6. Je leert op je intuïtie te vertrouwen

Van de outfits tot de job die je uitvoert en de maaltijd die je kiest op restaurant: veel mensen kunnen moeilijk knopen doorhakken. Tijdens een solo-reis maak je komaf met dat probleem. Zonder een reisgezel waarmee je op tijd en stond kan overleggen, zit er immers niets anders op dan je eigen intuïtie te leren vertrouwen.

Foto Pexels

7. Je leert wie je echte vrienden zijn

Niet iedereen zal van zich laten horen terwijl je op reis bent. En ook als je terug thuis arriveert, zullen niet alle vrienden urenlang naar je avonturen en anekdotes luisteren. Beetje jammer natuurlijk, maar zo wordt de band met je andere kameraden des te hechter.

8. Je leert dat er altijd vrienden bij kunnen

Word je wel eens beschreven als een vreemde vogel met een awkward gevoel voor humor? Geen nood, onderweg leer je in sneltempo gemakkelijk vrienden maken. Nog leuker: heel wat ontmoetingen onderweg leiden tot levenslange vriendschappen.

Door Liesbeth De Corte