Beluister hier het lied van de zingende komeet

Beluister hier het lied van de zingende komeet

Er komt een nieuw album van Pink Floyd uit deze week, maar als echt iets buitenaards wil luisteren dan kun je hieronder naar het vreemde lied van de komeet 67P/ Churyumov-Gerasimenko.

Het "nummer" werd opgenomen met een magnetometer van Rosetta toen het de komeet benaderde om te landen op het oppervlak.

Wetenschappers geloven dat het geluid geproduceerd wordt door deeltjes in de ruimte die vervolgens elektrisch geladen worden door ionisatie. ESA zei echter in een persbericht dat het precieze fysieke mechanisme echter een mysterie blijft.

"Dit is spannend, want het is volledig nieuw voor ons. We hadden dit niet verwacht en we proberen nog steeds om de fysica van wat er gebeurt te begrijpen," vertelde hoofdonderzoeker Karl-Heinz Glassmeier. Op 40-50 millihertz valt het lied buiten bereik van het menselijk oor maar het agentschap versterkte het geluid met factor 10.000 zodat jij ook kunt meeluisteren.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/176387011" params="color=ff5500" width="100%" height="166" iframe="true" /]