Belgische voetbalbond schorst White Star Brussels

Belgische voetbalbond schorst White Star Brussels

WS Brussels is geschorst en mag voorlopig geen competitiewedstrijden in de eerste amateurliga (A1) meer spelen. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigd. White Star kreeg tot maandagmiddag (12u00) om een openstaande schuld in te lossen, maar voldeed niet aan dat ultimatum. De KBVB stelde de club van sterke man John Bico in februari in gebreke voor verschuldigde bedragen aan oud-speler Aurélien Joachim. White Star werd per aangetekend schrijven op de hoogte gebracht, maar gaf daar geen gehoor aan. Indien de club er langer dan drie speeldagen (na 24 maart) over doet om zijn financiële verplichtingen na te komen, mag de club definitief niet meer deelnemen aan de competitie. Mogelijk kan de KBVB op zijn volgende Algemene Vergadering ook overgaan tot schrapping van WS Brussels.

De noodlijdende club heeft het dit seizoen na het debacle van vorig jaar enorm moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook in december 2016 verloor White Star een competitiematch tegen Oudenaarde met 0-5 forfaitcijfers, nadat de club om gelijkaardige redenen geschorst was van deelname aan de competitie.

Vorig jaar werd White Star nog kampioen in tweede klasse, maar er volgde desondanks een degradatie omdat er geen licentie betaald voetbal bekomen werd. Ook nu lijkt het lot van de Brusselaars voor de groene tafel beslist te gaan worden. WS Brussels bezet op zeven speeldagen van het einde de dertiende op zestien plaatsen en is de eerste club boven de degradatiestreep. White Star dankt die positie aan de beslissing van het Sportcomité van de KBVB, waardoor Deinze van de derde naar de laatste plaats teruggeslagen werd. Deinze ging evenwel in evocatie en hoopt opnieuw zijn derde stek in te nemen. De drie laatste clubs in de stand zakken naar de tweede amateurliga.

bron: Belga