Belgische U17 boekt eerste zege in kwalificatieronde EK 2016

De Belgische nationale voetbalploeg voor spelers tot 17 jaar heeft zondag in Overijse zijn tweede wedstrijd in de eliteronde van de kwalificaties voor het EK 2016 in Azerbeidzjan (5-21 mei) met 1-0 gewonnen van Israël. Thibaud Verlinden (31.), die bij Stoke City onder contract staat, maakte het verschil voor de jonge Rode Duivels. In de andere wedstrijd in poule 8 kwamen Spanje en Slovenië in Merchtem niet tot scoren (0-0).

Vrijdag hield Slovenië ook de Belgen op een 0-0 gelijkspel. In de stand hebben de troepen van bondscoach Thierry Siquet net als Spanje vier punten. Slovenië is derde met twee punten. Israël verzamelde nog geen punten en kan zich al niet meer kwalificeren voor het EK.

De jonge Rode Duivels spelen woensdag in Merchtem hun derde en laatste kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. Israël geeft Slovenië partij in Tubeke. De groepswinnaars plaatsen zich met de zeven beste tweedes van de acht eliterondegroepen voor het Europees Kampioenschap.

België: Svilar, Bornauw, Vanheusden (cap), Delcroix, Foulon, Peeters, Corryn (58. Emmers), Antonucci, Verlinden (53. Bongiovanni), Openda en Ndayishimiye (80. Vanhaecke).

.

bron: Belga