Belgische topatlete lanceert crowdfundingactie om Olympische droom te financieren

Belgische topatlete lanceert crowdfundingactie om Olympische droom te financieren

Jolien Boumkwo is Belgisch recordhoudster hamerslingeren en Belgisch kampioene kogelstoten en hamerslingeren. In 2016 wil de 22-jarige topatlete naar het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio. Ondanks haar knappe prestaties wil voorlopig geen enkel bedrijf haar sponsoren. Zonder sponsors moet Boumkwo veel kosten zelf dragen. Daarom lanceert ze nu een crowdfundingactie. Fans kunnen haar steunen door op het online platform Kadonation een bijdrage te storten. Boumkwo hoopt €2.000 in te zamelen om medische begeleiding, sportkledij, en vervoer naar de training in Leuven te financieren.

De 22-jarige Gentse topatlete Jolien Boumkwo verpulverde in haar prille carrière reeds meermaals het Belgisch record hamerslingeren. In deze discipline is ze eveneens Belgische kampioene, net zoals in het kogelstoten. In 2016 liggen haar sportieve ambities bij het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio.

Toch krijgt ze telkens weer hetzelfde antwoord van bedrijven bij wie ze een sponsorverzoek indient. “Sorry, enkel geïnteresseerd in lopers”, klinkt het. Zonder sponsors moet Boumkwo veel kosten zelf dragen. “Het is niet leuk om altijd aan mijn mama te vragen om een Go Pass te betalen om te gaan trainen in Leuven. Voor een vakantiejob heb ik geen tijd doordat ik hogere studies combineer met topsport.”

Daarom start Boumkwo een crowdfundingactie om haar Olympische droom te verwezenlijken. Iedereen die haar wil steunen, kan een bijdrage doen via het online platform Kadonation. De opbrengst zal gaan naar medische begeleiding, sportkledij en vervoer naar de training in Leuven. Boumkwo roept dus iedereen op om een duit in het zakje te doen. “Met jullie steun geraak ik steeds verder op het pad naar mijn sportief doel!”

Wie Jolien wil helpen kan tercht op de crowdfundingpagina