Belgische soldaten in vizier van IS - "Niet toegeven aan angst en terreur"

Belgische soldaten in vizier van IS - "Niet toegeven aan angst en terreur"

Met het verspreiden van namen en foto's van Belgische soldaten tracht IS angst en terreur te zaaien, "maar daar mogen we niet aan toegeven". Zo reageert minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op het nieuws dat IS-kopstuk Rachid Kassim de gegevens van verschillende Belgische soldaten verspreid heeft. De foto's van zes militairen verschenen maandag op de berichtendienst Telegram. Ze worden ook bij naam genoemd en bij de meesten staat ook hun woonplaats vermeld. Al die informatie lijkt afkomstig van hun eigen Facebookpagina's, schrijft Het Laatste Nieuws. Het leger en de veiligheidsdiensten hebben een onderzoek geopend, ook al omdat Kassim "een opdracht voor mijn broeders in België" bij de berichten schreef.

Bij monde van zijn woordvoerster zegt defensieminister Vandeput dat het verspreiden van de gegevens "een manier is om angst en terreur te zaaien. Maar dat mogen we niet aan ons hart laten komen en daar mogen we niet aan toegeven".

Vandeput wijst erop dat er al eerder veiligheidsmaatregelen zijn genomen (waarover niet kan worden gecommuniceerd) en dat de militairen consignes hebben gekregen over het gebruik van sociale media.

bron: Belga