Belgische naturistenverenigingen tonen zich aan buitenwereld tijdens open dag

Zes naturistenverenigingen hebben zondag hun poorten opengezet om belangstellenden de mogelijkheid te geven kennis kunnen maken met het naturisme. Het ging om een initiatief van de Federatie van het Belgische Naturisme (FBN). Het publiek kon zondag een bezoek brengen aan de verenigingen Athena Helios (Meerbeek), Athena Le Perron (Waimes), Athena Ossendrecht (Ossendrecht/Zandvliet), Natuur Puur (Herselt), Natuurleven (Langdorp) en Soynature (Soy). Hoeveel belangstellenden er uiteindelijk naar de open naturistendag zijn afgezakt, is nog niet duidelijk. Die gegevens zullen wellicht pas in de loop van de komende dagen worden bekendgemaakt.

"Ik heb zelf een bezoek gebracht aan Natuur Puur in Herselt en aan Natuurleven in Langdorp. Daar leek de opkomst me door het slechts weer iets lager", zegt Max Vangossum, voorzitter van de Federatie van het Belgisch Naturisme. "Maar ik vermoed eigenlijk dat de opkomst beter zal zijn op de grotere terreinen."

De open naturistendag werd zondag al voor de elfde keer georganiseerd. Maar Vangossum stelt dat het de eerste keer is dat het evenement zoveel ruchtbaarheid krijgt. "We willen het naturisme promoten. En tonen dat daar niets mis mee is", aldus Vangossum.

"We bereiken vooral mensen die in het buitenland al ervaring met naturisme hebben gehad. Zij krijgen nu de kans om kennis te maken met de Belgische naturistenverenigingen."

De Belgische naturistenbewegingen tellen in totaal 7.600 leden. Maar daarnaast zijn er nog 40.000 Belgen die zich tijdens een vakantie in het buitenland aan naturisme wagen, zo blijkt uit een schatting van FBN.

bron: Belga