Belgische moslims veroordelen geweld in Berlijn, Ankara en Zürich

Belgische moslims veroordelen geweld in Berlijn, Ankara en Zürich

De Belgische Moslimexecutieve "veroordeelt uitdrukkelijk de gewelddaden die de voorbije uren gepleegd werden, zowel in Berlijn als in Ankara en Zürich". Dat zegt de moslimorganisatie dinsdag in een persbericht. "Wat er ook aan de basis ligt van deze aanslagen, het is belangrijk dat onze maatschappij verenigd blijft en haar waarden blijft respecteren", klinkt het. De Moslimexecutieve benadrukt ook dat ze de recente aanslagen in Egypte, Turkije, Jordanië "en op andere plaatsen in de wereld" niet vergeet.

"Als gevolg van deze gebeurtenissen, zoals ook al gebeurde in het verleden, verklaart het Executief van de Moslims van België zich solidair met de slachtoffers en biedt ze de nabestaanden haar deelneming aan", klinkt het.

"Wat er ook aan de basis ligt van deze aanslagen, het is belangrijk dat onze maatschappij verenigd blijft en haar waarden blijft respecteren, dat de maatschappij alle geweld verwerpt en opnieuw bevestigt dat het 'samen leven' onze gemeenschappelijke basis vormt. Verdeeldheid bij ons zou de verwezenlijking van het doel van de terroristen zijn. Eendracht maakt macht", besluit de organisatie.

Verschillende plaatsen werden maandag opgeschrikt door terreur. In Ankara werd de Russische ambassadeur in Turkije doodgeschoten, in Zürich raakten drie personen gewond tijdens een schietpartij nabij een islamitisch centrum, en in Berlijn vielen zeker 12 doden en 50 gewonden toen een vrachtwagenchauffeur inreed op een kerstmarkt.

bron: Belga