Belgische Metro Super Chefs zijn bekend

Belgische Metro Super Chefs zijn bekend

Foto Metro Super Chef / Robery

Metro Super Chef, de culinaire wedstrijd van de internationale Metro-redacties, omarmt dit jaar voor het eerst ook Belgische inzendingen. De afgelopen weken liepen daarvoor de preselecties en nu zijn de twee winnaars bekend. In de categorie ‘Salty' kreeg de ‘quinoa cantones' (foto hiernaast) van Romery, een nostalgische variant op kip en groenten, de meeste stemmen. "De witte rode en zwarte quinoa doen me denken aan mijn Peruviaanse roots. We maakten dit gezond biogerecht elk weekend met mijn mama", zegt ze.

Bij de ‘Salty'-inzendingen ging de ‘Almond Banana Chocolate Porridge' (foto boven) van Mieke met de eer lopen. Zij werkte haar havermoutpap met een twist af met honing, chocolade en amandel. "Niets beter dan je ochtend starten met een lekker havermoutpapje", aldus de gelukkige winnares.

Internationale finale

Beide winnaars krijgen als beloning een smartphone en stoten ook door naar de internationale finale. Daarin nemen hun gerechten het op tegen de lokale winnaars van andere landen. Opnieuw zal per categorie de populairste inzending bekroond worden. De uitverkoren chefs ontvangen een cheque van 3.000 dollar.

Stemmen kan via http://www.metrotime.be/metrosuperchef.