Belgische Leeuw - Mehdi Carcela blijft rustig onder geruchtenstroom: "Standard zal altijd mijn club blijven"

Belgische Leeuw - Mehdi Carcela blijft rustig onder geruchtenstroom: "Standard zal altijd mijn club blijven"

Mehdi Carcela mocht maandag een derde Belgische Leeuw bijschrijven, na ook in 2015 en 2018 al bekroond te zijn geweest tot beste voetballer van Maghrebijnse afkomst in de Jupiler Pro League. De smaakmaker van Standard gaf na afloop van het gala in het Birmingham Palace in Anderlecht ook mee hoe hij dacht over een eventueel vertrek uit Luik. "In eerste instantie wil ik zeggen hoe prachtig ik het vind opnieuw tot Belgische Leeuw te zijn verkozen", begon Carcela. "Ik behoor tot de Marokkaanse gemeenschap en die betekent alles voor mij. Het is een hele eer."

Vervolgens wilde hij ook even terugkomen op de geruchtenstroom die de voorbije dagen aanzwelde. Diverse media meldden dat Carcela Standard deze zomer na een minder seizoen voor een prijsje zou mogen verlaten. Carcela zelf hoopt evenwel niet op een vertrek uit de Vurige Stede. "Standard is mijn club en dat zal altijd zo blijven", aldus de geboren en getogen Luikenaar. "Als Barcelona belt, zal ik wel even nadenken (lachend). Maar verder wil ik niet vertrekken. Ik kan begrijpen dat de supporters dit seizoen meer van mij verwacht hadden. De supporters liggen mij nauw aan het hart, voor hen voetbal ik. Ik doe wat ik kan, maar momenteel lukt het niet echt."

Carcela kon in Play-off 1 nog niet scoren of een beslissende pass geven. Standard zakte na de nederlagen tegen Genk (1-3) en Antwerp (2-1) weg naar een vierde plaats in de tussenstand, een plek die op het einde van het seizoen een barrageduel met de winnaar van Play-off 2 inhoudt.

bron: Belga