Belgische klimster omgekomen bij beklimming van de Elbroes in Rusland

Belgische klimster omgekomen bij beklimming van de Elbroes in Rusland

Een Belgische toeriste zou zijn omgekomen bij het beklimmen van de Elbroes, in de Noordelijke Kaukasus in Rusland. Dat meldde het Russische persagentschap TASS woensdag. Een andere Belgische deelnemer aan de expeditie zou gewond zijn geraakt, maar in veiligheid gebracht zijn. De twee klimmers raakten gewond op een hoogte van 5200 meter boven de zeespiegel. De vrouw overleed, maar haar partner werd gered.

"De gewonde man werd om 18.45 uur (17.45 uur Belgische tijd) geëvacueerd", bevestigde een woordvoerder van de afdeling in de republiek Kabardië-Balkarië van het Russische ministerie van Noodsituaties. Hij voegde eraan toe dat dokters zich meteen over de man ontfermd hebben.

De twee maakten deel uit van een groep van veertien klimmers, die samen met vijf gidsen de top van de Elbroes wilden bereiken. De groep was geregistreerd bij het ministerie voor Noodsituaties.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het nieuws en de identiteit van de slachtoffers nog niet bevestigd.

Volgens TASS gaat het om het tweede ongeval in de regio in 24 uur. Bij een ander ongeval kwam een Spaanse burger om het leven.

bron: Belga