Belgische hockeyploeg botst op Argentijnse efficiëntie

De Red Lions hebben donderdag naast het goud gegrepen in de finale van het hockey op de Olympische Spelen in Rio. De Belgische hockeymannen stootten op een efficiënt Argentinië en verloren met 2-4. Nochtans kwamen de Red Lions vroeg op voorsprong, maar de precisie en doeltreffendheid van de Argentijnse strafcorners deden de Belgen de das om.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de coach van de Belgen, Shane McLeod, heeft de Belgische hockeyploeg te veel fouten gemaakt en geen voordeel geput uit de strafcorners. De Argentijnen "hebben een uitzonderlijke 'flick' met een heel hoge snelheid", erkende Shane McLeod.

"Het is altijd ontgoochelend om de laatste match te verliezen. We hebben te veel fouten gemaakt deze avond en hebben geen voordeel gehaald uit onze strafcorners. Als dat gebeurt tegen de Argentijnen, weten we dat we zullen lijden. De twee ploegen lagen dicht bij elkaar, de wedstrijd is beslist in de details", aldus nog de coach, die voor nog eens vier jaar zal bijtekenen. "We onderhandelen al enige tijd en normaal zal dat zo zijn. Neen, ik heb nog niet getekend."

Bij de Argentijnen speelde de kleinzoon van Eddy Merckx, Luca Masso, mee. De Argentijnse nationaliteit dankt hij aan zijn vader, de voormalige tennisser Eduardo Masso. "Ik had mijn grootvader gisteren aan de telefoon. Hij was heel fier. En ik, deze avond ben ik fier dat ik beter heb gedaan dan hem, maar ook dan mijn oom (Axel Merckx haalde brons op de wegrit in Athene in 2004, red) op de Olympische Spelen."

"Ik ben trots dat we hockey aan het grote publiek hebben kunnen tonen, trots op het geluk dat we de kinderen en het Belgische volk hebben kunnen bijbrengen. Dat is een gevoel dat ik nooit zal vergeten", aldus hockeyspeler Tom Boon.

"Ik ben heel trots op de spelers. Bij het begin van het toernooi zouden we voor dit resultaat hebben getekend. De ambities namen echter toe terwijl de ploeg groeide. Vergeet niet dat we de op twee na jongste ploeg hadden hier. Er rest ons nog marge voor progressie tegen de Olympische Spelen van Tokio in 2020, dat ons belangrijkste toernooi blijft. We hebben enkele mooie afspraken zoals het wereldkampioenschap, want we hebben echt een goede ploeg", aldus nog McLeod.

bron: Belga