Belgische basketbalvrouwen uit de kleren tegen homofobie

Enkele speelsters van de Belgian Cats zijn uit de kleren gegaan in een campagne tegen homofobie. “Iedereen moet zich altijd en overal kunnen voelen wie ze zijn”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

De Belgische basketbalspeelsters Ann Wauters (39), Marjorie Carpréaux (32) en Hanne Mestdagh poseren samen met Sofia Da Silva (ex-Basket Namur) in hun blootje om homofobie aan te vechten. ‘Same Sport, Different Sexuality' heet de krachtige campagne. “Iedereen moet zich altijd en overal kunnen voelen wie ze zijn. Een sportclub moet een plek zijn waar mensen met dezelfde passie samenkomen. Het moet een plek zijn waar je jezelf kunt zijn en waar je geaccepteerd wordt voor wie je bent. Helaas is dat nog steeds een probleem. Daarom steun ik de campagne ‘Same sport, different sexuality', omdat iedereen zich een deel van het team moet kunnen voelen, ongeacht geslacht, seksualiteit, etniciteit of religie”, schrijft Mestdagh op Instagram.

Comfortabel gevoel

De 27-jarige Belgian Cat vertelde dat het naakt poseren met haar collega's heel vlot ging. “Ik voelde me heel snel op mijn gemak. Marjorie, Ann en Sofia zijn naast goede ploegmaats ook vriendinnen van mij en we kennen elkaar enorm goed, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Automatisch gaat het maken van lichamelijk contact en het poseren zonder veel kleren aan gemakkelijker met mensen waar je close mee bent. Alsook met de fotograaf was er meteen een heel vertrouwd en comfortabel gevoel. Niets moest en alles was waar we onszelf goed bij voelde. Het moeilijkste was om de juiste emotie over te brengen die zij zochten voor de foto. Dan stel je je toch kwetsbaar op”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto's te bekijken.