Belgische app maakt einde aan overvolle mailbox

Belgische app maakt einde aan overvolle mailbox

Het probleem van overvolle en onoverzichtelijke mailboxen kennen we allemaal. De meeste mensen hebben tegenwoordig meerdere e-mailadressen nodig om een overzicht te bewaren op hun werkmail, reclame en eindeloze spam die ze dagelijks te verwerken krijgen. Om dat probleem op te lossen heeft EASI de e-mailapp InboxZero ontworpen.

Het Belgische bedrijf lanceert op 7 mei InboxZero, een e-mailapp waarmee je snel een e-mail kan vinden in een conversatie en eenvoudig kan bladeren doorheen je mails. De app is volledig gratis en compatibel met Gmail, maar uitsluitend beschikbaar voor apparaten die werken met het iOS-besturingssysteem van Apple.

Kinderspel

InboxZero is vooral ontwikkeld om het beheer van e-mails weer eenvoudig en overzichtelijk te maken. Om dat effect te bekomen, zullen je mails verschijnen in conversaties, een opeenvolging van kleurrijke chatbubbels tussen gesprekspartner zoals je die kent van whatsapp of Facebook Messenger. Daardoor krijg je een handig overzicht van al je interacties met een contactpersoon waardoor zelfs peuters een specifieke mail kunnen terugvinden.

Om het bladeren tussen je e-mails te vergemakkelijken, zorgt een slim algoritme ervoor dat je e-mails opgekuisd worden en enkel de essentiële informative weergegeven wordt. InboxZero geeft zelfs de kans om Facebook en LinkedIn-foto's te integreren zodat je contactpersonen eenvoudig herkenbaar zijn.

Innovatieve kenmerken

Naast de ervaring leuker en gemakkelijker te maken, biedt InboxZero ook een heel aantal innovatieve functies aan zoals herinneringen die je kan toevoegen aan e-mails zodat ze op een bepaald moment weer verschijnen en een functie waarmee je een overzicht kan maken van alle bijlagen die je hebt uitgewisseld met een bepaald contactpersoon.

"We wilden bewijzen dat wij in België een app kunnen ontwikkelen, die software giganten uitdaagt," zei Salvatore Curaba, de grondlegger van de app.