Belgisch tennismerk Snauwaert keert terug

Belgisch tennismerk Snauwaert keert terug

Bijna 25 jaar na het faillissement maakt het legendarische Belgische tennismerk Snauwaert een comeback. Enkele Vlaamse ondernemers haalden de merknaam en de rechten van onder het stof en willen vanaf begin volgend jaar opnieuw Snauwaert-tennisrackets op de markt brengen.

"We zijn al twee jaar bezig met de ontwikkeling van heuse premiumrackets die technologisch de concurrentie met de absolute topmerken aankunnen. Bedacht in Vlaanderen, maar om financiële redenen geproduceerd in China", zegt Dimitri Meessen, hoofd design bij het nieuwe Snauwaert, in de Mediahuis-kranten. Xavier Malisse werd aangetrokken als merkambassadeur. Het gamma zal behalve rackets ook tennisballen, topsnaren en grips bevatten, en later moeten nog schoeisel en kledij volgen.

Snauwaert werd in 1928 opgericht en groeide in de jaren zeventig uit tot een wereldspeler. Het verkocht toen ongeveer 3 miljoen rackets per jaar. Een van de grote concurrenten was een ander Belgisch merk, Donnay. De komst van goedkope rackets van composiet uit Azië luidde in de jaren tachtig het begin van het einde in, en in 1991 ging Snauwaert failliet.

Bron: online redactie en Belga, Foto: Pixabay

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?

Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!