Belgisch koppel stelt huwelijk uit door goed nieuws

Belgisch koppel stelt huwelijk uit door goed nieuws

Een trouwfeest dat wordt afgeblazen is over het algemeen geen goede zaak, maar voor Martijn Verhaeghe en Ellen Haesaert is dat wel goed nieuws. Hij heeft cardiomyopathie, een erfelijke hartaandoening. Een paar dagen voor het ja-woord, kreeg hij telefoon: er was een donorhart gevonden.

De bruidegom werd vorige week woensdag voor de derde keer geopereerd. In 2005 kreeg hij een nieuw hart, maar zijn lichaam stootte dat na tien jaar af, waardoor er dus dringend een nieuw donor gevonden moest worden.

"We mogen drie keer per dag een kwartiertje bij hem", zegt de toekomstige bruid. "Ik logeer samen met zijn ouders in een verblijf voor familie, vlak bij het ziekenhuis. Ik zal bij hem waken tot we naar huis mogen."

Dubbel feest

Het koppel hoopt nog binnen de komende zes maanden te trouwen. "Het zal alleen maar extra geweldig worden", zegt Haesaert tegen het Nieuwsblad. "Martijn zal er meer van kunnen genieten en wij zullen nieuwe perspectieven hebben." Als het koppel huwt, zullen ze er een dubbel feest van maken: om de trouw en het donorhart te vieren.