Belgisch kampioen Lampaert, Gilbert en Declercq starten voor Quick-Step Floors

Belgisch kampioen Lampaert, Gilbert en Declercq starten voor Quick-Step Floors

Kersvers Belgisch kampioen Yves Lampaert, Philippe Gilbert en Tim Declercq zijn opgenomen in de selectie van Quick-Step Floors voor de Ronde van Frankrijk. De drie Belgen vormen bij dé ploeg van dit seizoen (al 43 zeges in 2018) een team met de Fransman Julian Alaphilippe, de Colombiaan Fernando Gaviria, de Luxemburger Bob Jungels, de Argentijn Maximiliano Richeze en de Nederlander Niki Terpstra. "Wij hebben een perfect uitgebalanceerde ploeg met jonge renners en meer ervaren wegkapiteins. Allemaal beschikken ze op de fiets over wereldklasse", zegt sportdirecteur Tom Steels.

Voor de 27-jarige Lampaert, die zondag in Binche Belgisch kampioen werd voor Gilbert, wordt het zijn eerste Ronde van Frankrijk. Hij reed wel al twee keer de Vuelta en won er vorig jaar zelfs een etappe. Gilbert staat voor zijn negende Tour. In zijn wonderjaar 2011 won 'Phil' de eerste etappe en mocht toen ook het geel aantrekken. Tim Declercq neemt net als Lampaert voor het eerst deel aan de Tour.

Quick-Step wil in de massasprinten scoren met Gaviria. De Colombiaan maakt voor het eerst zijn opwachting in La Grande Boucle maar won vorig jaar bij zijn debuut in de Giro ook al meteen vier ritten en de puntentrui. "Hij heeft iedereen toen verbaasd maar de Tour is nog een ander niveau. Richeze wordt heel belangrijk voor hem", benadrukt Steels.

Alaphille en Jungels mogen bij hun tweede Tourdeelname hun kans gaan in het algemene klassement, Gilbert en Terpstra (de laureaat van de Ronde van Vlaanderen) zijn volgens Steels "ervaren kampioenen en winnaars" op wie de ploeg zal steunen in de vlakke ritten, de ploegentijdrit en op de kasseien. De 105e editie van de Tour start op 7 juli met een vlakke etappe in de Vendée.

bron: Belga