"Belgisch arbeidsrecht moet toegepast worden voor Ryanair-werknemers"

"Belgisch arbeidsrecht moet toegepast worden voor Ryanair-werknemers"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) roept de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair opnieuw op om het Belgisch arbeidsrecht toe te passen. Hij reageert zo op Ryanair-topman O'Leary, die eerder op de dag tijdens een persconferentie verklaarde dat hij bereid is om de Belgische wetgeving toe te passen van zodra dat mogelijk is. Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters stelt vast dat Ryanair-topman O'Leary ingaat op zijn vraag om de transitie naar het Belgische arbeidsrecht te versnellen, klinkt het in het persbericht.

"Het Belgische arbeidsrecht is van toepassing op de Belgische werknemers van Ryanair. Om dat ook in de praktijk te doen gelden, is de snelste weg het sluiten van een cao. Ik roep Ryanair en de vakbonden op om daarvoor het sociaal overleg te organiseren. De werknemers krijgen dan eindelijk de zekerheid die ze verdienen."

O'Leary legde de bal in het kamp van de vakbonden. Hij is bereid om de Belgische wetgeving toe te passen van zodra dat mogelijk is, zelfs voor 2019, nadat een syndicale delegatie is samengesteld. Volgens hem doen de vakbonden echter niets om tot een overeenkomst te komen.

bron: Belga