"België zal zo gunstig mogelijk antwoorden op Franse vraag om uitlevering"

België "zal er zorg voor dragen dat er zo gunstig mogelijk geantwoord wordt" op het Franse verzoek om een snelle uitlevering van de terreurverdachte Salah Abdeslam. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laten verstaan aan de Franse nieuwszender BFMTV. De Franse president François Hollande en de Belgische premier Charles Michel gaven gisteren, na de arrestatie van Abdeslam, een gezamenlijke persconferentie. Hollande verklaarde toen dat hij erop rekent dat België de Franse vraag tot uitlevering "zo welwillend en zo snel mogelijk" zal beantwoorden.

"We zullen er zorg voor dragen dat die vraag zo gunstig mogelijk beantwoord wordt, op grond van internationale akkoorden", verzekert Reynders nu. Hij stelt dat Abdeslam "de komende weken" in Parijs kan aankomen.

Bij het federaal parket klonk het gisteren nog dat het voorbarig is om al over een uitlevering van Abdeslam te spreken. "Salah Abdeslam is pas opgepakt", verklaarde parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt toen. "Hij moet nog verhoord worden door de speurders van de federale gerechtelijke politie en voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het hele onderzoek naar de aanslagen in Parijs is ook nog volop bezig. Het is voorbarig om het nu al te hebben over de uitlevering van deze of andere verdachten."

bron: Belga