België is vier nationale voetbalploegen rijker

Ons land telt voortaan vier extra nationale voetbalploegen. De Belgische voetbalbond heeft een akkoord ondertekend dat een selectie van doven, blinden, mentaal gehandicapten en daklozen officialiseert.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft gisteren vertegenwoordigers van de Deaf Devils (het nationale team in het dovenvoetbal), de Special Olympics en de Homeless Devils and Flames ontvangen op de bondszetel. Ze tekenden er een akkoord en zijn nu volwaardig lid van de Belgische voetbalfamilie.

Ook de Red Wolves (de nationale ploeg in het blindenvoetbal) zetten hun handtekeningen, maar hun goedkeuring is nog niet helemaal rond. De ploeg draagt namelijk toevallig dezelfde naam als de nationale handbalploeg. Na overleg tussen de twee teams is er besloten dat de voetbalploeg voor het einde van de week een nieuwe bijnaam zal bedenken.

«Door deze vier teams te verwelkomen ondersteunen we het voetbal dat beoefend wordt door spelers met een fysieke of mentale beperking of door zij die getekend zijn door een moeilijke situatie in het leven», sprak bondsvoorzitter François De Keersmaecker. «Het gaat bij hen niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar om het verlangen zichzelf te overtreffen. Deze vier teams zijn nu officieel erkend en zullen ons land officieel vertegenwoordigen in de kleuren van onze federatie.» De teams mogen voortaan ook gratis gebruik maken van het nationaal voetbalcentrum in Tubeke.