België trekt met twaalf judoka's naar Europese Spelen

België trekt met twaalf judoka's naar Europese Spelen

De Belgische judodelegatie voor de tweede editie van de Europese Spelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk (21-30 juni) bestaat uit twaalf atleten, zeven mannen en vijf vrouwen. Dat bevestigt de Vlaamse Judofederatie op zijn website. Onder anderen Toma Nikiforov, Joachim Bottieau, Sami Chouchi, Matthias Casse en Charline Van Snick zullen de Belgische kleuren verdedigen op het judotoernooi van de Europese Spelen, dat dienst doet als Europees kampioenschap.

Dirk Van Tichelt laat zoals verwacht verstek gaan. De bronzen medaillewinnaar van Rio 2016 is volop aan het revalideren na een knieoperatie en hoopt tegen het WK van eind augustus in de Japanse hoofdstad Tokio opnieuw op de tatami te staan. Hij liep begin januari een zware knieblessure op tijdens een trainingskamp in Oostenrijk. Bij het werpen scheurde Van Tichelt zijn voorste kruisband volledig.

Op het EK van vorig jaar in het Israëlische Tel Aviv kroonde Toma Nikiforov zich tot Europees kampioen in de categorie tot 100kg. Sami Chouchi (-81kg) veroverde de zilveren medaille.

- selectie -

MANNEN

-60kg: Jorre Verstraeten

-66kg: Kenneth Van Gansbeke

-73kg: Abdul Malik Umayev

-81kg: Matthias Casse en Sami Chouchi

-90kg: Joachim Bottieau

-100kg: Toma Nikiforov

VROUWEN

-48kg: Anne Sophie Jura

-52kg: Charline Van Snick

-57kg: Mina Libeer

-70kg: Roxane Taeymans en Gabriella Willems

bron: Belga