België ontvangt deze week eerste sneeuwbuien

België ontvangt deze week eerste sneeuwbuien

Gisterenavond verliet een regenzone ons land richting Duitsland. Daarna werd het overal wisselvallig met enkele buien die in Hoog­-België onder de vorm van (smeltende) sneeuw kunnen vallen. Aan zee viel er af en toe een donderslag waar te nemen.

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien en daarbij kans op een donderslag. In Hoog­-België valt er soms wat winterse neerslag. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen. De wind waait matig uit zuidwest, aan de kust soms vrij krachtig.

Mist en meer smeltende sneeuw

Woensdagochtend zijn er in de Ardennen veel lage wolkenvelden die het zicht kunnen beperken. Daar zijn enkele sneeuwvlokken niet uitgesloten. Elders wisselen enkele opklaringen met wolken en een paar buien elkaar af. In de namiddag blijft het wisselvallig met buien vooral in het noorden en het noordwesten. De maxima schommelen tussen +2 graden in de Hoge Venen en +9 graden aan de kust.

Donderdag trekt een depressie van Bretagne naar het noorden van Spanje. De storing eraan verbonden zou 's ochtends over ons land trekken met perioden van regen, in de Ardennen van smeltende sneeuw.