Belgian Growth Fund haalt al 200 miljoen binnen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het fonds van de regering-Michel dat investeert in groeiende technologiebedrijven zamelde al 200 miljoen euro in bij investeerders, waaronder de grootste financiële instellingen van ons land. Dat schrijft De Tijd vrijdag. Het Belgian Growth Fund (BGF) was een initiatief van voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Het doel is om de slagkracht van de Belgische durfkapitaalsector uit te breiden.

Als Belgische groeibedrijven meer dan 20 miljoen euro willen ophalen om hun expansie te financieren, komen ze vaak terecht bij buitenlandse investeerders. Er zijn namelijk amper binnenlandse spelers die zulke bedragen op tafel kunnen leggen.

De 200 miljoen euro die al is opgehaald, komt onder meer van de banken BNP Paribas Fortis, KBC en Belfius en van de verzekeraar Ethias, vernam De Tijd. Daarnaast tasten de publieke investeringsmaatschappijen PMV (Vlaanderen) en FPIM (federaal) ook in de buidel, net als AG Real Estate, de vastgoedpoot van de verzekeraar AG. Er zouden ook nog enkele kleinere partijen geïnteresseerd zijn.

Het Belgian Growth Fund wil op termijn 300 à 450 miljoen euro bijeenkrijgen.

bron: Belga