Belgian Cats topfavoriet in race naar EK 2019

Belgian Cats topfavoriet in race naar EK 2019

Om die voorronde voor te bereiden, blies bondscoach Philip Mestdagh gisteren verzamelen in Kortrijk. In vergelijking met het voorbije EK is de spelerskern grotendeels ongewijzigd gebleven. Enkel Serena Lynn-Gelhof, die in de Verenigde Staten naar de universiteit van Miami trok, wordt in de twaalfkoppige selectie vervangen door Julie Allemand.

Na hun bronzen EK-medaille zijn de Belgische vrouwen op papier favoriet in groep G, waarin ze het opnemen tegen Zwitserland, Duitsland en Tsjechië. Mestdagh mikt daarom op een foutloos parcours, al hoeft dat niet eens om de kwalificatie af te dwingen. Naast de groepswinnaars plaatsen ook de zes beste nummers twee zich voor de eindronde, die in 2019 in Letland en Servië plaatsvindt.

"Gunstige loting"

"Als reekshoofd was de loting ons gunstig gezind", beseft Mestdagh, die een mondeling akkoord heeft om aan te blijven tot de Olympische Spelen van 2020. "We moeten wel nederig blijven, want anders wordt het gevaarlijk. Iedereen zal ons willen kloppen. We moeten de nodige ernst aan de dag leggen, ook al zijn we favoriet."

Zaterdag staat in het Zwitserse Fribourg de eerste opdracht op het programma. Volgende week woensdag volgt dan de eerste thuiswedstrijd wanneer de Cats het in Kortrijk opnemen tegen Duitsland.