Belgian Cats ambitieus: "Kwartfinales zijn de doelstelling"

Belgian Cats ambitieus: "Kwartfinales zijn de doelstelling"

De Belgian Cats kennen hun loting voor de groepsfase van het WK basketbal in Tenerife (22-30 september). De Belgische vrouwen werden ondergebracht in groep C, met verder gastland Spanje, Puerto Rica en Japan. "De kwartfinales blijven het doel", legde bondscoach Philip Mestdagh uit. "Al hadden we gastland Spanje liever vermeden." De Cats verloren vorige zomer in Praag hun halve finale op het EK tegen de Spaanse vrouwen (72-88). Het wordt voor de Cats hun eerste deelname aan een WK. "We zijn zeker niet ontevreden over de loting", opende Mestdagh. "We willen laten zien dat onze medaille op het EK geen toevalstreffer was. De kwartfinales halen zou mooi zijn. Daarin zou Frankrijk of Australië de tegenstander kunnen zijn en eens je op dat punt bent aangekomen kan alles. De laatste acht moet mogelijk zijn met een Emma Meesseman, die past voor de WNBA deze zomer, en een Ann Wauters, die bulkt van de ervaring. Het doel is verder ervaring op te doen met het team en extra punten pakken om te stijgen op de wereldranglijst."

De groepswinnaar van de vier poules plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie van elke groep kunnen zich via een barrage verzekeren van de kwartfinales.

Voor de groep van de Belgische vrouwen wacht in de barrages een land uit de 'groep des doods', poule D met de Verenigde Staten, China, Letland en Senegal.

Enkel de Europees kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen.

bron: Belga