Belgen zwaaien Zeler uit met monsterzege in oefeninterland tegen Thailand

Belgen zwaaien Zeler uit met monsterzege in oefeninterland tegen Thailand

De Belgische voetbalvrouwen hebben het seizoen afgesloten met een ruime zege in een oefeninterland tegen WK-deelnemer Thailand. De Red Flames wonnen in het stadion van Oud-Heverlee Leuven met 6-1. Recordinternational Aline Zeler, goed voor 111 caps, speelde tegen de Aziaten haar laatste duel in het nationale shirt. Ella Van Kerkhoven (2.) zette de Belgen vroeg op rozen, waarna Tessa Wullaert (18.) snel verdubbelde. Na de pauze diepten Van Kerkhoven (50. en 52.), Janice Cayman (74.) en Yana Daniëls (87.) de score verder uit. Thailand redde diep in de extra tijd de eer.

Zeler, die morgen haar 36e verjaardag viert, werd voor de aftrap in de bloemetjes gezet. De captain ontving een boeket bloemen en levensgrote foto van zichzelf in kader, wat haar zichtbaar emotioneerde. Op het halfuur kreeg ze een applauswissel, waarbij de andere Flames een erehaag vormden. De aanvalster/verdedigster uit de provincie Luxemburg maakte haar debuut in maart 2005 en scoorde sindsdien 29 doelpunten. Zeler stopt ook bij haar club PSV, waar ze volgend seizoen de beloften zal trainen.

Na de oefenpot tegen Thailand trekken de Flames een streep onder hun seizoen. Volgende week vrijdag begint in Frankrijk het WK, maar dat moeten bondscoach Ives Serneels en co vanuit de zetel volgen. België eindigde in zijn kwalificatiepoule achter Italië, en geraakte in de barrages niet voorbij Zwitserland. De Flames richten zich nu op het EK 2021. De voorronde hiervan begint op dinsdag 3 september met een thuismatch tegen Kroatië.

bron: Belga