Belgen vinden vertrouwen belangrijker dan seks

Belgen vinden vertrouwen belangrijker dan seks

De studie werd uitgevoerd naar aanleiding van Valentijn. Daaruit bleek dat maar voor 5,2% van de Brusselaars en de Walen en amper 1,8% van de Vlamingen seks de hoeksteen van hun relatie is. 75% van de ondervraagden zegt overtuigd te zijn dat zijn of haar relatie voor het leven is. 0,8% van de Walen en 1,5% van de Vlamingen vroeg zich daarentegen af waarom ze nog samen waren met hun partners.

De liefde gaat door de maag

Het enthousiasme voor Valentijn is niet over heel België even groot. Bij 65% van de Vlamingen in een relatie staat Valentijn in de agenada gemarkeerd, terwijl dat aan de overkant van de taalgrens voor 40% van de mensen in een relatie het geval is.

De populairste activiteit op Valentijn blijft op restaurant. In het zuiden van het land schuiven 37,7% van de koppels hun voeten onder tafel, in het noorden is dat voor 38,5% het geval. Andere populaire activiteiten zijn 'de dag met z'n tweetjes doorbrengen' en 'een avond vol liefde en tederheid beleven'.

Geef eens een stofzuiger

Als het op cadeau's aankomt, zijn de Belgen gewoontedieren. De meest gegeven geschenken zijn nog altijd bloemen, parfum, juwelen, pikante cadeautjes en lingerie. Er zijn ook originele ideeën, zoals plastic bloemen, een sneeuwbal, een cactus, een pollepel of een vuilbak. Ook huishoudtoestellen verschillen op Valentijn al eens van eigenaar. In de categorie spant de stofzuiger de kroon.

Foto Pixabay