Belgen kennen loting Davis Cup voor duel tegen Brazilië

Belgen kennen loting Davis Cup voor duel tegen Brazilië

Arthur De Greef (ATP 202) en Kimmer Coppejans (ATP 195) kijken respectievelijk de Brazilianen Thiago Monteiro (ATP 107) en Rogerio Dutra da Silva (ATP 139) in de ogen tijdens de eerste dag van de kwalificatieronde van de Davis Cup (1 en 2 februari) op het gravel van Uberlandia. Dat is het resultaat van de loting van vandaag. Dubbelpartners Sander Gille en Joran Vliegen treffen de dag nadien met Bruno Soares (ATP 5 dubbel) en Marcelo Melo (ATP 12 dubbel) twee regelrechte kleppers. Soares heeft al dertig dubbeltitels op zijn palmares, waarbij dit jaar in Sydney met Jamie Murray. Melo toonde zich al 32 maal de beste. Na het dubbelspel volgt de partij tussen Monteiro en Coppejans. Het duel tussen De Greef en Silva sluit de reeks.

Kapitein Johan Van Herck kan zoals bekend niet rekenen op sterkhouders David Goffin (ATP 21) en Steve Darcis (ATP 313). Ook vaste waarde Ruben Bemelmans (ATP 132) ontbreekt in Zuid-Amerika.

De Davis Cup is vanaf dit jaar in een nieuw format gegoten. Achttien landen zullen in november, op het einde van het seizoen, in een toernooi van een week op één locatie strijden om de titel. Als België wint tegen Brazilië, heeft het zijn ticket voor de finaleweek beet. Ontmoetingen in de Davis Cup worden voortaan op twee dagen afgewerkt, en er wordt nog maar naar twee winnende sets gespeeld.

bron: Belga