Belgen in het buitenland - Thorgan Hazard leidt Mönchengladbach met hattrick naar Champions League

Belgen in het buitenland - Thorgan Hazard leidt Mönchengladbach met hattrick naar Champions League

Manchester City heeft zich woensdagavond zonder problemen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Tijdens de terugwedstrijd van de barrages kwam de kwalificatie voor het team van trainer Pep Guardiola geen moment in gevaar. Ook Borussia Mönchengladbach, waar Thorgan Hazard de uitblinker was met drie doelpunten, mag zich opmaken voor het kampioenenbal. Het duel tussen Manchester City en het Roemeense Steaua Boekarest was, na de riante 0-5 zege voor de Engelsen uit de heenwedstrijd, niet meer dan een veredelde oefenpartij. City, waar Kevin De Bruyne rust kreeg en er in de kern ook geen plaats was voor Jason Denayer en de revaliderende Vincent Kompany, had aan een goal van de Brit Fabian Delph genoeg om de Roemenen te verslaan (1-0).

Borussia Mönchengladbach kende, nadat het vorige week in Zwitserland al 1-3 was gaan winnen, opnieuw geen problemen met Young Boys Bern (6-1). Thorgan Hazard speelde de volledige partij en scoorde een hattrick voor de Duitsers. De Braziliaan Raffael maakte de drie andere goals voor Borussia.

Ook Anderlecht-killer Rostov gaat naar de poules van de Champions League. Na een 1-1 gelijkspel in de heenmatch lieten de Russen geen spaander heel van het Nederlandse Ajax (4-1), dat dus vrede moet nemen met de Europa League.

APOEL Nicosia slaagde er tegen FC Kopenhagen niet in om de 1-0 nederlaag uit de heenmatch in de return om te buigen. De Cyprioten, met Igor De Camargo die in het slot van de partij inviel en Urko Pardo die negentig minuten op de bank bleef, raakten in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de partij tussen Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb is de beslissing nog niet gevallen. Net als na de heenmatch vorige week in Kroatië gaf het scorebord na de reguliere speeltijd 1-1 aan. Verlengingen en eventueel strafschoppen zullen beslissen welk team naar de groepsfase van de Champions League mag.

bron: Belga