Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku slachtoffer van racistische geluiden in Cagliari

Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku slachtoffer van racistische geluiden in Cagliari

Matchwinnaar Romelu Lukaku was zondag het mikpunt van racisme tijdens de wedstrijd tussen Cagliari en Inter Milaan (1-2). Toen de Rode Duivel zich in de 72 minuut klaar maakte om een penalty te trappen, klonken er apenkreten van de tribunes. Lukaku negeerde de oerwoudgeluiden en zette de strafschop feilloos om, waarmee hij de eindstand op het bord zette. Voor de aanwinst van Inter Milaan betekende het de tweede goal in evenveel wedstrijden. De 26-jarige spits wierp nog een boze blik op de tribunes, waarna hij met zijn ploegmaats ging vieren.

Cagliari, dat Radja Nainggolan in de basis had, heeft een kwalijke reputatie op het gebied van racisme. Eerder kregen Moise Kean en Blaise Matuidi (Juventus) en Sulley Muntari (Pescara) er racistische geluiden naar het hoofd geslingerd. Tot nu toe kwam de Sardijnse club er telkens ongestraft mee weg.

Na twee speeldagen is Inter met zes punten leider in de Serie A. Alleen Torino en Juventus hebben ook nog het maximum. Cagliari heeft net als vier ander clubs nog geen punt.

.

bron: Belga