Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku bezorgt ex-club Chelsea koude douche in de FA Cup

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku heeft Everton zaterdag een halve finaleplaats in de FA Cup bezorgd. De Rode Duivel scoorde tegen zijn ex-team beide doelpunten in de 2-0 overwinning. Thibaut Courtois stond de hele partij in doel bij Chelsea, Eden Hazard (geblesseerd) en Kevin Mirallas (geschorst) keken vanaf de zijlijn toe. Romelu Lukaku kreeg in de toegevoegde tijd een verdiende applauswissel van Everton-coach Martinez. Zowel Everton (12e) als Chelsea (10e) zijn in de Premier League bezig aan een uiterst tegenvallende campagne en dus moest de FA Cup het seizoen redden. In een uitstekende beginfase dreigde Cleverley voor Everton met een vluchtschot, terwijl Kenedy aan de overkant hoog over knalde. Die spectaculaire opening kreeg echter geen vervolg in de rest van de eerste helft. Het grootste gevaar kwam nog van een vrije trap van Willian, maar Robles haalde de bal uit de bovenhoek.

Na de pauze nam Everton nadrukkelijker de wedstrijd in handen. Een kopbal van Funes Mori en een knal van Barkley misten het doel nog net, maar daar bracht Rode Duivel Romelu Lukaku in de slotfase verandering in. Eerst (78.) rondde hij een prachtige individuele actie af, zonder Thibaut Courtois ook maar enige kans te laten. En vier minuten later (82.) bezorgde de ex-Chelsea-spits zijn oude werkgever helemaal een koude douche met een harde knal, door de benen van Courtois. Diego Costa kon zijn frustratie nadien niet meer bedwingen en pakte zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart na een kopstoot aan Gareth Barry. Die Barry kreeg drie minuten later ook zijn tweede gele kaart na een onnodige tik op Fabregas.

Everton is na Crystal Palace de tweede halvefinalist van de FA Cup. Zondag wordt in Arsenal-Watford en Manchester United-West Ham United beslist over de andere twee tickets voor Wembley.

.

bron: Belga