Belgen in het buitenland - AS Roma wipt na zege tegen Palermo opnieuw over Napoli

AS Roma is zondag op de 28e speeldag in de Italiaanse Serie A met 0-3 gaan winnen op het veld van Palermo. Rode Duivel Radja Nainggolan speelde de hele partij voor de Romeinse bezoekers en gaf een assist, Thomas Vermaelen kwam niet van de bank. Stephan El Shaarawy opende de score in de 22e minuut. De Italiaanse spits tikte een gemeten voorzet door de benen van Palermo-doelman Fulignati tegen de netten. Edin Dzeko zette een kwartier voor het einde de 0-2 op het scorebord. De Bosnische topschutter van AS Roma nam een voorzet van Nainggolan mee met de borst en schoof het leer tussen verdediger en doelman in doel. In de blessuretijd legde Bruno Peres na een scherpe counter de 0-3 eindstand vast.

In het klassement springen de 'Giallorossi' opnieuw over Napoli naar de tweede plaats. AS Roma heeft met 62 punten 8 punten achterstand op de fiere leider Juventus. Palermo blijft op de achttiende plaats in de gevarenzone.