Belgen in het buitenland - Real Madrid niet zonder moeite voorbij Valladolid

Belgen in het buitenland - Real Madrid niet zonder moeite voorbij Valladolid

Real Madrid heeft zondag de 27e speeldag in de Spaanse Primera Division afgesloten met een 1-4 overwinning op bezoek bij staartploeg Valladolid. De Koninklijke, die de partij met tien afmaakte, kwam vooral in de eerste helft enkele keren goed weg. Van zijn laatste vijf wedstrijden verloor Real Madrid er vier. Dinsdag werd de Madrileense grootmacht in de Champions League nog uitgeschakeld door Ajax, na een 1-4 nederlaag in het Bernabéu. Tegen Valladolid, pas zestiende in La Liga, moesten de troepen van coach Solari de rug rechten. Door blessures kwamen Odriozola, Ceballos en Asensio in de ploeg.

Niet alleen de lampen van het Estadio José Zorrilla haperden in het begin van de wedstrijd, ook bij Real Madrid ging het licht meermaals uit. Odriozola, de vervanger van Carvajal, beging een domme overtreding op Plano en stond een strafschop toe. Courtois zag de elfmeter van Alcarez hoog over zijn kooi vliegen. Meteen na de penaltymisser was de Rode Duivel wel geklopt, maar de treffer van Keko werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kwam Real Madrid opnieuw goed weg, wanneer de VAR een doelpunt afkeurde - opnieuw wegens offside. Het bleek slechts uitstel van executie, want op het halfuur mocht Anuar de 1-0 binnenduwen. Dit keer bleef de openingstreffer wel op het scorebord.

Real Madrid was slap aan de partij begonnen, maar kwam snel langszij. De doelman van de thuisploeg ging onder een corner door, waardoor Varane (34.) de 1-1 maar had binnen te tikken. Na de pauze drukte Madrid het gaspedaal in. Benzema (51. en 60.) zette eerst een strafschop om en werkte nadien ook de 1-3 binnen. Ondanks de rode kaart voor Casemiro kwam de zege niet in het gevaar. Modric (86.) legde de 1-4 eindstand vast.

In de Italiaanse Serie A deelden Fiorentina en Lazio de punten na een 1-1 gelijkspel. Immobile (23.) brak de ban voor de Romeinen, maar Muriel (61.) redde op aangeven van de ingevallen Kevin Mirallas een punt in Firenze. Na 27 speeldagen is Lazio achtste, Fiorentina bezet plekje tien.

bron: Belga