Belgen in het buitenland - "Niet aantal goals telt, wel wanneer je ze scoort", zegt matchwinnaar Kompany na pegel

Belgen in het buitenland - "Niet aantal goals telt, wel wanneer je ze scoort", zegt matchwinnaar Kompany na pegel

Manchester City blijft in poleposition liggen om zijn titel in de Premier League te verlengen, na een zuinige 1-0 zege maandag op de 37e en op een na laatste speeldag. Het was Vincent Kompany die City met een onwaarschijnlijke pegel, zijn eerste goal van het seizoen, diep in de tweede periode de volle buit bezorgde. "Het gaat niet over het aantal doelpunten dat je maakt, maar over wanneer je ze maakt", verklaarde de Rode Duivel nadien. "We speelden tegen een heel sterk team", vertelde Kompany. "We moesten lang geduld hebben, maar toonden van aan de start de drang naar voren. Wat ik van mijn treffer vind? Ik vertel al vijftien jaar dat ik er zo eentje kan scoren", voegde de Belg er met een knipoog aan toe.

In de stand houdt City (95 ptn) enige concurrent Liverpool (94 ptn) achter zich. Het blijft, met nog een speeldag te gaan, razendspannend aan kop van de Premier League. Kompany en co sluiten af met een bezoek aan Brighton & Hove Albion, Liverpool ontvangt Wolverhampton.

"We hebben ons lot nu in onze eigen handen", blikte coach Pep Guardiola vooruit. "Het zal een heel moeilijke laatste match worden, daar zijn we ons van bewust. Hopelijk pakken we de kampioenentitel."

bron: Belga