Belgen in het buitenland - Napoli ontsnapt aan nederlaag bij Sassuolo

door
Belga
Leestijd 2 min.

Napoli is zondag op de 27e speeldag in de Serie A niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sassuolo. Dries Mertens maakte de partij vol. In de Spaanse La Liga ging Adnan Januzaj met Real Sociedad zwaar onderuit bij Sevilla (5-2). Dankzij een doelpunt van Berardi (52.) leek Sassuolo op weg naar een stunt tegen vicekampioen Napoli. Insigne (86.) profiteerde echter van dom balverlies en zette met een slimme plaatsbal de 1-1 op het scorebord. Dries Mertens maakte de partij vol bij de bezoekers, die in de competitie de titelrace helemaal hebben opgegeven. Napoli volgt na een magere 6 op 15 al op 18 punten van leider Juventus, dat een nieuwe landstitel bijna niet meer kan mislopen. In de Europa League kunnen Mertens en co zich donderdag wel plaatsen voor de kwartfinales. Sassuolo is twaalfde in de Serie A.

In de Primera Division maakte Sevilla in eigen huis brandhout van Real Sociedad. Het doelpuntrijke duel van de 27e speeldag eindigde op 5-2 voor de 'Rojiblancos'. De doelpunten kwamen op naam van Sarabia (25.), Ben Yedder (48., 58. en 61.) en Oyarzabal (28., 69. en 77.). Die laatste nam de twee doelpunten van Sociedad voor zijn rekening, maar scoorde tussendoor ook in eigen doel. Adnan Januzaj startte op de bank en mocht pas bij een 5-1 tussenstand invallen in de 70e minuut. Sevilla is dankzij de ruime zege zesde, Sociedad zakt na een 1 op 9 terug naar plek negen.

Boli Bolingoli-Mbombo vergat met Rapid Wenen de goede lijn door te trekken in de Oostenrijkse Bundesliga. Na knappe competitiezeges tegen onder meer RB Salzburg ging Rapid met 2-1 onderuit bij Mattersburg. Bolingoli en co staan na 21 speeldagen op de zevende plek.

bron: Belga