Belgen in het buitenland - Nacer Chadli tekent voor vier jaar bij West Bromwich Albion

Belgen in het buitenland - Nacer Chadli tekent voor vier jaar bij West Bromwich Albion

Rode Duivel Nacer Chadli verkast in de Premier League van Tottenham naar West Bromwich Albion. Dat deelden beide clubs maandag mee. De 27-jarige aanvaller onderging maandag met succes de medische proeven en tekende een contract voor vier jaar bij "The Baggies". Hij wordt er een ploegmaat van Sébastien Pocognoli. Een transfersom werd niet bekendgemaakt. Volgens Engelse media legt West Bromwich een clubrecord van 13 tot 15 miljoen pond (15,5-18 miljoen euro) op tafel voor de transfer en kan dat bedrag via bonussen nog tot 18 miljoen pond (21 miljoen euro oplopen).

"Het voelt goed om hier te zijn", verklaart Chadli, die ook de belangstelling van Swansea en Dortmund genoot, op de website van zijn nieuw team. "Het is allemaal heel snel gegaan, maar ik heb met de club gesproken en het is duidelijk dat ze een goed team en een goede manager hebben. Ik wil hen aan zoveel mogelijk overwinningen helpen."

"Hij is een echte topspeler en ik ben heel blij dat we hem hebben kunnen strikken", klinkt het bij coach Tony Pulis. "Vorige week zei ik dat elk nieuwe speler een echte versterking moet zijn en dat is bij Nacer zeker het geval.

Tottenham nam Chadli in 2013 over van het Nederlandse FC Twente, dat hem drie jaar eerder bij AGOVV Apeldoorn wegplukte. Hij speelde 119 wedstrijden voor Tottenham en scoorde daarin 25 keer. Bij de Rode Duivels verzamelde hij 32 caps, maar voor het voorbije EK in Frankrijk werd hij niet geselecteerd door Marc Wilmots. In West Bromwich krijgt hij net als bij Tottenham en de Rode Duivels het rugnummer 22.

.

bron: Belga