Belgen in het buitenland - Michy Batshuayi helpt kampioen Chelsea opnieuw aan zege

Kersvers kampioen Chelsea heeft zijn titel maandag extra glans gegeven door in een inhaalwedstrijd van de 28e speeldag met 4-3 te winnen van Watford. In vergelijking met het elftal dat afgelopen vrijdag de titel veilig stelde op het veld van West Bromwich Albion, wijzigde coach Antonio Conte zijn team op liefst negen plaatsen voor de galamatch op Stamford Bridge. Doelman Thibaut Courtois zat zo niet eens in de selectie. Eden Hazard stond wel aan de aftrap en maakte de negentig minuten ook vol. Voor het eerst dit seizoen was er een basisplaats weggelegd voor Michy Batshuayi. De Rode Duivel bedankte door in de 49e minuut de 3-1 te scoren. Bij Watford bleef Christian Kabasele geblesseerd aan de kant.

Bij de rust stond Chelsea 2-1 voor. De afscheidnemende John Terry opende de score in de 22e minuut. Na de gelijkmaker van Etienne Capoue (24e), zorgde Cesar Azpilicueta (36e) er op een hoekschop van Hazard voor dat Chelsea toch met een verdiende voorsprong mocht gaan rusten.

Drie minuten na de pauze verdubbelde Batshuayi de Londense voorsprong. Het was zijn derde doelpunt van het seizoen en zijn tweede op vier dagen tijd. Vrijdag bezorgde hij Chelsea de titel door in West Bromwich acht minuten voor tijd de 0-1 eindstand op het bord te zetten. De zege leek binnen, maar via Daryl Janmaat (51e) en ex-Anderlecht-spits Stefano Okaka (74e) werd het nog 3-3. Twee minuten voor tijd bezorgde invaller Cesc Fabregas Chelsea alsnog de zege.