Belgen in het buitenland - Michy Batshuayi helpt Borussia Dortmund aan drie punten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Borussia Dortmund heeft vandaag zijn wedstrijd van de 22e speeldag in de Duitse Bundesliga tegen staartploeg Hamburg gewonnen met 2-0. Michy Batshuayi opende bij zijn debuut in het Signal Iduna Park de score. Dortmund klom in de tweede helft op voorsprong via Batshuayi (49.), die voor het eerst een thuiswedstrijd speelde in het shirt van Borussia. De Rode Duivel gleed een lage voorzet van Christian Pulisic in doel en deed de beruchte "Gelbe Wand" ontploffen. De Chelsea-huurling scoorde bij zijn debuut op het veld van Keulen (2-3) al twee doelpunten en zit nu aan drie treffers in twee wedstrijden. In de slotminuut stelde Mario Götze, die was ingevallen voor de wederoptredende Marco Reus, de drie punten veilig. Batshuayi maakte de match vol bij Dortmund, dat de derde plaats bezet.

Benito Raman ging met Dusseldorf verrassend onderuit op het veld van Union Berlijn. Fortuna verloor na vier opeenvolgende competitiezeges met 3-1. Nurnberg kan de leider in de Duitse tweede klasse bijbenen als het maandag wint bij St. Pauli.

In de Turkse Süper Lig speelden Tortul Lumanza en Osmanlispor 3-3 gelijk op bezoek bij Göztepe. Na 21 speeldagen blijft Osmanlispor op de zestiende plaats, net onder de degradatiestreep, staan.

bron: Belga