Belgen in het buitenland - Mertens (Napoli) verliest opnieuw tegen Barcelona, Belgen spelen gelijk in MLS

Belgen in het buitenland - Mertens (Napoli) verliest opnieuw tegen Barcelona, Belgen spelen gelijk in MLS

Napoli heeft ook zijn tweede oefenpartij tegen FC Barcelona in de Verenigde Staten verloren. Het duel in Ann Arbor (Michigan) eindigde op een 4-0 overwinning voor de Spaanse kampioen. Die had woensdag ook al met 2-1 gewonnen van Napoli tijdens een eerste treffen in Miami. Alle doelpunten vielen na de rust. Luis Suarez (48., 58.) trof twee keer raak. Topaankoop Antoine Griezmann (56.) maakte zijn eerste voor Barça en ook Ousmane Dembélé (63.) kwam op het scorebord.

Dries Mertens speelde in het met 60.000 toeschouwers gevulde Michigan Stadium de hele wedstrijd voor Napoli. Barcelona reisde zonder Lionel Messi af naar de VS. De Argentijnse superster heeft een kuitblessure.

Nog in de Verenigde Staten kwam Roland Lamah in actie in de Major League Soccer. De voormalige Rode Duivel speelde met FC Cincinnati 2-2 gelijk bij Columbus Crew en tekende voor de assist bij de 0-2 van Emmanuel Ledesma. Na 63 minuten mocht de middenvelder gaan rusten.

Laurent Ciman, ook een voormalig international, bleef 90 minuten op de bank bij FC Toronto. De Canadezen, met Alejandro Pozuelo (ex-Genk) in de aanval, speelden thuis 1-1 gelijk tegen Orlando City.

In het klassement staat Toronto met 33 punten uit 25 matchen achtste in de Eastern Conference, Cincinnati (18 ptn) is als twaalfde de rode lantaarn. De top zeven speelt de play-offs.

bron: Belga