Belgen in het buitenland - Manchester City wint League Cup in strafschoppenreeks

Manchester City heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Engelse League Cup gewonnen. In het Wembleystadion in Londen nam het team van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany in een strafschoppenreeks met 4-3 de maat van het Chelsea van Eden Hazard. In de reguliere speeltijd en verlengingen werd er niet gescoord. De "Carabao Cup" kende nog een bizar slot door een verhitte discussie tussen Chelsea-trainer Maurizio Sarri en zijn doelman Kepa Arrizabalaga. Na de twee nederlagen tegen de tenoren uit Manchester stond Maurizio Sarri onder druk bij Chelsea. De Italiaan koos na de 6-0 pandoering in de Premier League voor meer defensieve zekerheid. Hij verschoof Hazard naar het centrum en bracht op de linkerflank Emerson in plaats van Marcos Alonso, doelman Arrizabalaga was er terug bij na een hamstringblessure. Bij Manchester City wisselde Pep Guardiola maar op één plaats in vergelijking met de confrontatie twee weken geleden: David Silva kwam in plaats van Ilkay Gündogan. Vincent Kompany startte op de bank, maar kwam bij aanvang van de tweede helft de Fransman Aymeric Laporte vervangen. De Bruyne werd in de 86e minuut gewisseld.

Chelsea zakte diep in en liet City komen, dit leverde een eerste helft op met niet veel kansen. Ook in de tweede helft bleef Chelsea stug verdedigen, Sergio Aguëro kon wel scoren, maar werd afgevlagd voor buitenspel. De beste kans van de tweede helft was voor Chelsea, Hazard werd op de linkerflank weggestuurd door Willian en kreeg de bal mooi tot bij N'golo Kante: de Fransman schoot de grote kans echter over. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en zo stevende de wedstrijd af op penalty's. Het einde van de verlengingen had nog wat drama in petto. Kepa Arrizabalaga leek last te hebben van krampen en Sarri wilde Willy Caballero inbrengen voor de penaltyreeks, maar Kepa weigerde tot woede van de coach van het veld af te stappen. Een vreemd beeld en uiteindelijk bleef Kepa dus tegen de wil van zijn coach in doel staan. Een woedende Sarri moest na het laatste fluitsignaal worden weggehouden bij zijn opstandige doelman.

De Spanjaard pakte nog een penalty en Hazard scoorde de zijne met een mooie panenka, maar Sterling besliste het lot in het voordeel van Manchester City, nadat Jorginho en David Luiz misten voor Chelsea.