Belgen in het buitenland - Man City wint bij Newcastle, maar ziet Kompany opnieuw geblesseerd uitvallen

Manchester City heeft woensdagavond op de twintigste speeldag van de Premier League zijn achttiende zege op rij geboekt. De Citizens wonnen bij Newcastle met 0-1. De smet op de avond was het nieuwe uitvallen van Vincent Kompany. De Rode Duivel moest na elf minuten met een grimas en in tranen naar de kant gehaald worden. City bleef ook na het uitvallen van Kompany zijn dominante zelf. Na een halfuur was het raak voor de bezoekers. Raheem Sterling werkte een knappe assist van De Bruyne - zijn negende van het seizoen - onder Newcastle-doelman Elliott af. Na rust behield Man City het overwicht. De Bruyne vlamde even voorbij het uur snoeihard op de paal, waarna Agüero de rebound binnentikte. De Argentijn stond echter buitenspel en werd terecht afgevlagd. In het slot was Gayle met een kopbal nog dichtbij de 1-1 voor Newcastle, maar hij knikte naast. Manchester City diept in de tussenstand zijn voorsprong op eerste achtervolger Manchester United uit tot 15 punten, Newcastle blijft vijftiende.

Ruud Boffin en Antalyaspor verloren hun heenwedstrijd van de achtste finales in de Turkse beker met 3-1 bij Kayserispor. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong via Kadah (5.). Na rust ging de thuisploeg er echter helemaal over dankzij doelpunten van Bulut (52.), Turuc (55.) en Mendes (88.). In het slot kookten de potjes bij Antalyaspor nog helemaal over, met als gevolg rode kaarten voor Maicon en Angelo. De terugwedstrijd staat gepland op woensdag 17 januari.