Belgen in het buitenland - Lukaku weet weer wat scoren is, De Bruyne helpt City aan zegerecord

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku scoorde vorige week al in de Champions League en heeft woensdag ook in de Premier League eindelijk nog eens gescoord voor Manchester United, dat met 1-0 won van Bournemouth. Kevin De Bruyne hielp Manchester City met een doelpunt aan een record van vijftien zeges op een rij. Het werd 0-4 bij Swansea. Romelu Lukaku scoorde slechts één keer in de afgelopen negen competitiewedstrijden, maar tegen Bournemouth was het opnieuw prijs met een mooi kopbaldoelpunt (25.). Die 1-0 was meteen ook de eindstand. Marouane Fellaini staat nog altijd aan de kant met een knieblessure.

Bij die andere topclub uit Manchester stond ook Kevin De Bruyne opnieuw aan het kanon. Op bezoek bij Swansea opende David Silva (27.) de score, zeven minuten later verdubbelde De Bruyne met een mooie vrije trap. Daarna dikten opnieuw Silva (52.) en later Sergio Agüero (85.) aan tot 0-4. De Bruyne kreeg tussendoor (77.) een applausvervanging.

Jan Vertonghen stond in de basis bij Tottenham, Mousa Dembélé begon op de bank. Tegen Brighton was het Serge Aurier (40.) die kort voor de rust de debatten opende. Mousa Dembélé mocht na 67 minuten invallen, Son Heung-Min (87.) maakte er in het slot nog 2-0 van.

Bij Liverpool, dat thuis tegen West Brom 0-0 gelijk speelde, stond Simon Mignolet nog maar voor de tweede keer dit seizoen niet tussen de palen. Hij zou last van de knie hebben na een tik die hij kreeg in de derby tegen Everton. Dat ging met 0-1 winnen bij Newcastle na een nieuw doelpunt van Wayne Rooney (27.). Kevin Mirallas maakte weer geen deel uit van de selectie.

In de Franse Coupe de la Ligue mochten voor PSG zowel Thomas Meunier als concurrent Dani Alves, die naar de linksback verschoof, aantreden in de match op verplaatsing bij Straatsburg. Na een owngoal van Yoann Salmier (12.) stond het 0-1, Angel Di Maria (25.) maakte er 0-2 van. Jeremy Grimm (36.) kwam nog voor de rust met de aansluitingstreffer. Alves maakte er nadien (62.) 1-3 van, Julian Draxler (78.) dikte aan tot 1-4. Jeremy Blayac (87.) kwam in het slot nog met de 2-4.

Orel Mangala kwam niet van de bank bij Stuttgart, dat in de Bundesliga met 1-0 ging verliezen bij Hoffenheim. In Schotland stond Dedryck Boyata wel in de basis bij Celtic, dat Hamilton ontving. Het werd 3-1, Boyata moest na 73 minuten wel naar de kant.

In de Nederlandse Eredivisie kwamen drie Belgen in actie. Ismail Azzaoui mocht in minuut 92 nog heel even opdraven bij Willem II, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Vitesse. Jordy Croux kwam niet van de bank. Leroy Labylle (82.) viel in voor Venlo, dat met 0-1 onderuit ging tegen Utrecht. Kevin Begois zat op de bank bij Groningen, dat thuis 3-3 gelijk speelde tegen PSV. Bij Roda, dat met 3-2 van ADO Den Haag verloor, mocht Jorn Vancamp na 77 minuten invallen.

.

bron: Belga