Belgen in het buitenland - Liverpool zonder glans voorbij Burnley

Liverpool heeft zondag op de 28e speeldag in de Engelse Premier League een moeizame 2-1 overwinning geboekt tegen Burnley. Rode Duivels Simon Mignolet en Divock Origi startten in de basis bij de Reds, Origi werd in de 79e minuut naar de kant gehaald. Burnley, zonder de geblesseerde Steven Defour (hamstring), klom al in de zevende minuut op voorsprong op Anfield. Ashley Barnes gleed een splijtende voorzet van Lowton voorbij Mignolet. Een zwak Liverpool kwam bij zijn eerste echte kans op slag van rust langszij. Origi zette voor tot bij Wijnaldum, die in twee tijden de gelijkmaker scoorde. Op het uur legde Origi terug tot bij Emre Can. De Duitse middenvelder vlamde van buiten de zestien de 2-1 tegen de netten. Liverpool blijft vierde, Burnley is twaalfde.

In de Zwitserse Super League heeft FC Sion voor eigen publiek verloren van leider Bazel. Michael Lang (55.) liet het enige doelpunt van de wedstrijd optekenen. Bij Sion maakte Geoffrey Mujangi Bia de partij vol. Bazel staat na 24 speeldagen met 63 punten riant op kop. Eerste achtervolger Young Boys (46) volgt al op 17 punten, Sion is derde met 38 punten.

In de Cypriotische voetbalcompetitie heeft APOEL Nicosia de play-offs voor de titel geopend met een 0-1 overwinning op het veld van Anorthosis Famagusta. Pieros Soteriou, in de heenwedstrijd van de Europa League tegen RSC Anderlecht (0-1) geschorst, scoorde. De topschutter van de landskampioen is er wel bij in de terugmatch. APOEL gaat aan de leiding in de play-offs, waarin zes teams voor de titel strijden. Igor De Camargo en doelman Urko Pardo kwamen niet in actie.

Emmerik De Vriese leed in de play-offs voor het behoud met Ermis een 2-1 nederlaag op het veld van Doxa. De Vriese kwam in de 72e minuut tussen de lijnen. Ook de degradatiepoule wordt met zes ploegen afgewerkt.