Belgen in het buitenland - Liverpool is te sterk voor Manchester United in Europa League

Liverpool heeft donderdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League in eigen huis Premier League-concurrent Manchester United verslagen met 2-0. Simon Mignolet verdedigde naar goede gewoonte het doel van de thuisploeg, Divock Origi en Christian Benteke zaten op de bank. Bij Manchester United stond Marouane Fellaini in de basis. De middenvelder liep op het uur tegen een gele kaart aan. Liverpool kwam via een strafschopdoelpunt van Daniel Sturridge (21.) verdiend op voorsprong. In een evenwichtigere tweede helft slaagde Manchester United er niet in te scoren. Het tweede doelpunt viel nog aan de overkant: Roberto Firmino bezorgde Liverpool een kwartier voor affluiten een uitstekende uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd. Origi verving doelpuntenmaker Firmino vijf minuten voor tijd, Benteke kreeg geen speelminuten. Beide teams hechten dit seizoen veel belang aan de Europa League, want het is de kortste weg richting de Champions League. EL-winst levert immers ook een ticket voor het kampioenenbal op en in de Premier League is de kans bestaande dat Liverpool en ManU zich dit seizoen niet voor de Champions League kunnen kwalificeren.

Sparta Praag en Lazio speelden 1-1 gelijk, beide doelpunten vielen in de eerste helft. Villarreal versloeg op eigen veld het Duitse Bayer Leverkusen met 2-0. Cedric Bakambu bezorgde de thuisploeg met twee doelpunten de overwinning. Ook Athletic Club hield de punten thuis. De ploeg uit Bilbao versloeg in een Spaanse clash Valencia met het kleinste verschil (1-0) dankzij een doelpunt van Raul Garcia (21.).

Eerder op donderdagavond ging RSC Anderlecht al met 3-1 onderuit bij de Oekraïense vicekampioen Shakhtar Donetsk. De terugwedstrijden worden op donderdag 17 maart gespeeld.